banner

-----------------------

Wie zijn wij

Wij zijn familie de Vink en hebben een melkveebedrijf in het veenweidegebied van het Groene Hart. Ons grootste plezier is oude en gezonde koeien melken. De gemiddelde leeftijd van onze koeien is al enkele jaren boven de zeven jaar.

Leen

Tot 1997 hadden we ieder jaar gemiddeld twee gevallen van klinische para tbc. We waren dit goed zat en besloten om bij alle koeien mestonderzoek te laten doen en volgens het protocol van de GD te gaan werken (dus positieve koeien ruimen, kunstmelk voeren, altijd met schone laarzen de jongveestal in gaan en hooi voeren aan het jongvee). Dit is een zeer dure methode, het kost veel koeien en veel kosten voor onderzoek. Uit het mestonderzoek bleek dat 20% van de koeien besmet was. 

In 1997 moest Leen aan het einde van het MDM-project(Management Duurzame Melkveehouderij) een lezing houden over ons bedrijf en kwam daar in contact met Dhr. Jaap van Bruchem. Hij wist iemand die ons kon helpen het paraprobleem op te lossen. 
24 december 1997 zijn Jaap van Bruchem en Dhr. Bijkerk op ons bedrijf geweest en hebben de SMET geplaatst in de stal. 
Wij hadden zeer onze twijfels, wat doet zo´n apparaatje met de koeien en met ons. Leen was anti-alternatief, maar ja, als je problemen hebt en eerlijke en goede mensen willen je voor geringe kosten helpen, geeft dat vertrouwen en sta je er voor open. 

We zijn gestopt met de hygiënemaatregelen en we hebben geen noemenswaardige problemen meer gehad met para-tbc. De besmette koeien zijn niet afgevoerd en in 2008 hebben we opnieuw mestonderzoek laten doen en was de besmetting nog maar 3%. 

Sinds eind 2001 heeft Leen ook de verkoop van de SMET op zich genomen.